Min blogg

En vacker augustidag 1999 dumpades jag av min nuvarande svärfar i Ropsten i Stockholm. Jag hade precis anlänt Sverige med Finlandsfärjan och skulle börja mina studier i det nya och främmande landet. I Ropsten började mitt liv i Sverige. Det var ett helt nytt liv för en ung och oerfaren tjej från det vita och homogena landet från Östen. Från Ropsten tog jag mig till mitt nya hem. Mitt nya hem hos den totalt främmande mannen från Mellanöstern. Mina erfarenheter av andra kulturer var begränsade till de berättelserna om Afrika som min gamla låg- och mellanstadielärare berättat om för oss. Därmed blev min start i Sverige extraspännande med nyanser av det orientaliska och det svenska.

Idag 2015 är jag en stolt frilansande lärare som flera år arbetat med nyanlända från jordens alla hörn. Nyanlända syrier, irakier, somalier, afghaner, brasilianare och kongoleser, unika individer, underbara människor med universella drömmar.

Mitt arbete är en resa varje dag. De resorna vill jag skildra i min blogg. Mitt arbete med nyanlända barn eller mitt arbete med vuxna och unga vuxna med kort eller ingen skolbakgrund är återkommande teman som jag bara inte kan släppa trots att jag för tillfället föreläser och skriver läromedel som huvudsysselsättning. Sen dyker upp en och annan tanke om skolan och multikulturalism. Hoppas du trivs med på resan!

6 kommentarer:

 1. Din blogg är jätteintressant! Jag är gärna med på resan. :D

  /Gunilla

  SvaraRadera
 2. Vad roligt! Resan är ännu roligare tillsammans!

  SvaraRadera
 3. Du skriver väldigt bra och sant.

  SvaraRadera
 4. Litteracitetslärare! Bra ord. Ska också börja kalla mig för det tror jag. Kul att hänga med på din blogg. Har en blogg med mina engelska-elever men kanske skulle fundera på att blogga om sånt här också, precis som du. Funderar vidare.

  SvaraRadera
 5. En blogg som du skriver tillsammans med eleverna? Vad heter den bloggen?

  SvaraRadera